Spelregels

Spelregels OnderwijsArena

Op deze pagina vind je de spelregels voor deelname aan de themasessies van OnderwijsArena.

1. Spelregels voor de Academiepas

 • Een Academiepas wordt gekocht door de schoolbeheerder van een school (BRIN-6). 
 • Met een Academiepas krijgen collega's van de school, scholen of opleiding een schooljaar lang toegang tot alle online themasessies en MeesterLezingen. Jouw collega's maken zelf een profiel aan, zoeken de school op en kunnen dan eenvoudig meedoen aan alle genioemde activiteiten.
 • Om een academiepas te kunnen bestellen moet de schoolbeheerder een profiel aanmaken. OnderwijsArena zal aan het profiel de rol schoolbeheerder toevoegen.  De schoolbeheerder heeft inzicht in de activiteiten van de collega's van dezelfde instelling.
 • De academiepas is geldig in het schooljaar (1 augustus – 31 juli) waarin de school de schoolpas heeft gekocht.   

2.  Spelregels voor een enkele deelname

 • Een deelnemer kan toegang tot een enkele themasessie of MeesterLezing aanschaffen en via Ideal afrekenen.
 • Om deel te kunnen nemen aan een themasessie dient een deelnemer eerst een profiel aan te maken en deze te bevestigen.
 • De deelnemer heeft toegang tot die specifieke themasessie waarvoor hij/zij zich heeft ingeschreven.

3. Spelregels voor deelname aan een leergang

 • Een deelnemer koopt de leergang online en kan via ideal of via factuur betalen.
 • Om deel te nemen aan de leergang is het handig dat een deelnemer een profiel maakt op OnderwijsArena.
 • Als er geen leergang is ingepland, dan kan een leraar aangeven interesse te hebben. De deelnemer ontvangt dan een berichtje zodra er weer een datum is.
 • Wij werken binnen onze leergangen met tussentijdse e-learning die wij publiceren via het platfor van Onderwijz. Indien een deelnemer daar nog geen toegang toe heeft, dan krijgt hij/zij dat bij de start van de leergang. Werkt de deelnemer op een school die al gebruikt van van Onderwijz, dan zal het bedrag worden verminderd met €95,00.

Aanmelden
Om zich te kunnen aanmelden bij een themasessie moet een leraar eerst een profiel aanmaken, waarin de school wordt aangegeven. Na het aanmaken van een profiel kan een leraar zich aanmelden voor een themasessie. Hij/zij krijgt een bevestigingsmail met daarin een link naar een bij de themasessie behorende informatiepagina. Op deze pagina vindt de docent de informatie over de themasessie en de instructie hoe hij/zij aan de themasessie deel kan nemen. Na afloop van de themasessie staat op deze pagina de hand-out van de themasessie. Als een docent zich aanmeldt voor een themasessie krijgt ook de schoolbeheerder een mail met daarin de informatie over de aanmelding. 

Afmelden
Een docent kan zich afmelden voor een themasessie door een mail te sturen naar info@onderwijsarena.nl. Tijdens de themasessie houden we aanwezigheid bij. De schoolbeheerder heeft inzicht in de presentie van de eigen collega's. Bij enkele themasessies, dus gekocht door individuele deelnemers kan een leraar zich 7 dagen van te voren afmelden en een andere themasessie kiezen. Bij afmeldingen na 7 dagen  blijft het bedrag verschuldigd en kan een deelnemer hiervoor geen vervangende sessie kiezen. 

Niet doorgaan van een themasessie
Mocht een themasessie onverhoopt niet doorgaan, dan brengt OnderwijsArena de docenten die zich ingeschreven hebben voor de themasessie op de hoogte. Ons streven is om de themasessies altijd door te laten gaan, zelfs bij minimale deelname.