Webinars

Html

OnderwijsArena Webinars

Iedere eerste maandag van de maand organiseert OnderwijsArena een webinar. Onze webinars zijn openbaar en gratis, dus vrij toegankelijk voor iedereen!

De ene maand bieden we een inhoudelijk thema aan met een expert. De andere maand faciliteren we een #OnderwijsVrienden-avond. Tijdens deze webinars kunnen #OnderwijsVrienden zelf een thema aandragen of een interactieve activiteit uitvoeren of uitproberen.

KOMENDE WEBINARS:
Maandag 6 september 2021 19:45-20:30 | #OnderwijsVrienden: Samen opstarten! 
Gelukkig Nieuw Schooljaar! 2021/22 gaat van start en wij starten samen met je op in deze #OnderwijsVrienden editie. Wat zijn jouw opstartrituelen? In welke valkuil val jij elk jaar (behalve dit jaar natuurlijk...)? Wat is jouw focus en waarvoor kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Praat mee! 

> AANMELDEN: ✍️ MELD JE HIER AAN voor de volgende webinar! In dit formulier kun je ook je vragen en opmerkingen kwijt.

EERDERE WEBINARS:  
Maandag 10 mei 2021 19:45-20:30 | Expert Shauna Plompen: Met energie voor de klas! 
Shauna Plompen is werkzaam als docent in het MBO. Ze is een bezige bij, want naast lesgeven is zij projectleider hybride leren, heeft zij haar eigen bedrijf en is zij erg actief op social media. Ze heeft een druk leven en bevond zichzelf in een situatie dat haar werkplezier omsloeg naar werkdruk en zelfs stress. Niet goed! Shauna is een proactief type en ondernam actie. Ze startte een zoektocht om van werkdruk weer naar werkplezier te gaan en ze zit hier nu ook middenin. Bekijk hier een terugblik.

maandag 12 april 2021 19:45-20:30 | #OnderwijsVrienden: reflecteer samen op een jaar onderwijs in coronatijd

maandag 1 maart 2021 19:45-20:30 | Expert-webinar met Remco Pijpers
Het handboek Digitale Geletterdheid is dé bestseller van stichting Kennisnet. In januari is dit boek vernieuwd, met nieuwe verhalen uit de praktijk en bijdragen van Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO), het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling. Auteur Remco Pijpers vertelt tijdens dit webinar met welke scholen (in het po, vo en mbo) hij samenwerkt aan de integratie van digitale geletterdheid en welke praktische lessen daaruit te trekken zijn.

maandag 1 februari 2021 19:45-20:30 | #OnderwijsVrienden over leerstrategieën
Zie hier een terugblik op het webinar.

maandag 11 januari 2021 19:45-20:30 | Expert Ilse Gmelig over leerdoeldenken | Leerdoelen worden vaak te groot of te breed geformuleerd. Bepaal eerst wat het einddoel is en wat de afzonderlijke leerdoelen (tussendoelen) zijn. Vergelijk het met het afpellen van een ui! 🧅😉

maandag 7 december 2020 19:45-20:30 | #OnderwijsVrienden: online leren en lesgeven | Op het PO en VO is weer sprake van meer online lessen en ook op het MBO en HBO/WO wordt nog altijd vooral online lesgegeven. Daarom staat de volgende #onderwijsvrienden webinar in het teken van online leren en lesgeven. Praat mee over jouw ervaringen, deel jouw successen en je prachtige faalverhalen met collega’s uit het hele land.

maandag 2 november 2020 | Expert Lotte van Kempen over 'Verbinden, vernieuwen en verankeren' | Hoe krijg ik mijn collega’s mee? Het antwoord op die vraag is misschien wel de heilige graal van het onderwijs. Onze gast voor het webinar, onderwijsinnovator & docent Lotte van Kempen van Curio (voorheen ROC West-Brabant), heeft dat antwoord misschien ook niet. Maar ze kan als geen ander vanuit haar eigen praktijk als docent en projectleider bij Curio vertellen over haar ervaringen met verbeteren, veranderen en vernieuwen. In verschillende programma’s voor ‘pioniers’ en ‘leerlabs’ doet zij dat vanuit verbinding. Met vallen en opstaan. 

maandag 5 oktober 2020 | #OnderwijsVrienden: Praat mee over ons taal- en leesonderwijs!

maandag 7 september 2020 | Effectief leren: de docent als regisseur | Tijdens deze webinar gaan de auteurs van de herziene editie van Effectief Leren (Michel van Ast, Otto de Loor en Lambrecht Spijkerboer) met elkaar in gesprek over het boek. Wat was er allemaal anders aan deze editie, wat niet en waarom?
Annuleren