Webinar: #OnderwijsVrienden over leerstrategieën

Webinar #OnderwijsVrienden over leerstrategieën

Op maandag 1 februari vond het maandelijkse gratis OnderwijsArena-webinar weer plaats. Deze keer deelden we weer onze geweldige tips, tricks én glorieuze faalverhalen met tientallen #OnderwijsVrienden! Leraren praatten met elkaar over specifieke leerstrategieën, maar misschien nog wel meer over manieren om leerlingen te activeren en te motiveren. En dat kan en mag bij #OnderwijsVrienden!Iedereen deelde zijn/haar ervaringen op de Padlet (klik hier om deze te bekijken!). Zo blijven de tips bewaard en kan je ze later nog eens terugkijken. 

Leraren vertelden elkaar bijvoorbeeld over...
  • Het Exit-ticket TOVGO (Tevreden, Ontevreden, Verrast, Geleerd, Ontdekt) om leerlingen te vragen aan het eind van de les;
  • De Cornell-methode om op een effectieve manier aantekeningen te maken;
  • Het boek Retrieval Practiceresearch and resources for every classroom.

En onze trainer Stephanie deelde bijvoorbeeld de Facebookgroep Office 365 in het onderwijs, om aan elkaar vragen te kunnen stellen over Outlook, Teams, Word, etc.

Voor de eerste keer probeerden we de tool Wonder.me uit. Een groot succes, vond iedereen! Je kunt in deze speelse applicatie van de ene 'tafel' naar de andere lopen, eigenlijk net zoals in het echt. Daardoor voelt het opener dan in bijvoorbeeld Teams of Zoom. Want wil je een ander gesprek volgen? Dan ga je gewoon naar een andere groep toe! Ondertussen kan je ook chatten met andere deelnemers of met iedereen tegelijk. Er werden aan de 'tafels' ervaringen uitgewisseld over o.a. specifieke leerstrategieën, activeren/motiveren en praktijkvakken.

Enthousiast geworden? 

In de themasessie Leerstrategieën gaan we in op dit belangrijke thema. Meld je dus meteen aan! Kort maar heel krachtig. Dat zijn onze webinars, elke eerste maandag van de maand! We bedanken alle deelnemers voor de aanwezigheid en graag tot ziens!